Nieuws
11 juni 2013 - Redactie MobileCowboys

Nieuwe mobiele abonnementen KPN

Op 1 Juli 2013 gaan de nieuwe mobiele abonnementen van KPN in, naast het stoppen van toestel lease hebben de Alles-in-één abonnement bijzonder veel weg van Vodafone's RED abonnementen. Één prijs voor onbeperkt bellen, sms’en en mobiel internetten zowel in 3G- als in 4G abonnementsvorm. Bij het overschrijden van de data limiet gaat de snelheid naar beneden.

Nieuwe mobiele abonnementen KPN

De nieuwe mobiele abonnementen van KPN Mobiel bestaan uit een tweetal Basis abonnement in de volgende vorm:

Het Basis 100 abonnement heeft 100 MB data, 100 belminuten en 100 sms-jes met een downloadsnelheid van 2 Mb/s en up van 0,1 Mb/s afhankelijk van de toestelkeuze is de maandprijs € 29,- € 32,50 of €40,-
Het Basis 1200 abonnement heeft 200 MB data, 200 belminuten en 200 sms-jes met een downloadsnelheid van 3,6 Mb/s en up van 2 Mb/s afhankelijk van de toestelkeuze is de maandprijs € 35,- € 37,50 of €45,-

En een drietal Alles-in-één varianten, op basis van 4G en die zien er als volgt uit:
- Het Instap abonnement heeft 500 MB data, onbeperkt bellen en sms´en met een downloadsnelheid van 25 Mb/s en up van 5 Mb/s afhankelijk van de toestelkeuze is de maandprijs € 45,- € 47,50 of € 55,-
- Het Standaard abonnement heeft 2000 MB data, onbeperkt bellen en sms´en met een downloadsnelheid van 25 Mb/s en up van 5 Mb/s afhankelijk van de toestelkeuze is de maandprijs € 47,50 € 52,50 of € 65,-
- Het Premium abonnement heeft 4000 MB data, onbeperkt bellen en sms´en met een downloadsnelheid van 50 Mb/s en up van 25 Mb/s afhankelijk van de toestelkeuze is de maandprijs € 55,- € 62,50 of € 75,-

KPN-Mobiel

Op het moment van de lancering van de nieuwe abonnementen op 1 juli 2013 zal naar verwachting meer dan 50% van de Nederlandse bevolking toegang hebben tot 4G. In de zomer van 2014 zal 4G in heel Nederland beschikbaar zijn. Tegelijkertijd zijn er steeds meer toestellen te koop die 4G ondersteunen.

Door één prijs voor onbeperkt bellen, sms’en en mobiel internetten te hanteren, weten KPN Mobiel-klanten waar ze aan toe zijn. De kosten van het toestel zitten tevens bij de prijs inbegrepen, wat dus betekend dat KPN stopt met het aanbieden van toestel lease.

Persbericht nieuwe mobiele abonnementen KPN

KPN  introduceert op 1 juli zijn vernieuwde mobiele abonnementen: Alles-in-één Mobiel. Hiermee biedt KPN Mobiel meer duidelijkheid vooraf aan iedere klant. Door één prijs te bieden voor onbeperkt bellen, sms’en en het gebruik van mobiel internet, weten KPN-klanten vooraf altijd waar ze aan toe zijn. Elke Alles-in-één bundel wordt met 4G aangeboden. De abonnementen verschillen in snelheid en in de hoeveelheid data per bundel. Het toestel is bij de prijs inbegrepen. KPN biedt haar klanten hiermee weer aan dat zij direct eigenaar van het toestel worden. De vernieuwde abonnementen zijn vanaf 1 juli in de KPN-winkels en via www.kpn.com/mobiel verkrijgbaar.

4G voor elk Alles-in-één abonnement
Toegang tot 4G, het nieuwe supersnelle Mobiele Data Netwerk van KPN zit standaard in alle Alles-in-één abonnementen. Zo kan iedere klant de snelheid, kwaliteit en het bereik van KPN’s 4G netwerk ervaren. 4G is al beschikbaar bij 500 MB én onbeperkt bellen en sms´en in het Alles in één Instap-abonnement. Op het moment van de lancering van de nieuwe abonnementen op 1 juli 2013 zal naar verwachting meer dan 50% van de Nederlandse bevolking toegang hebben tot 4G. In de zomer van 2014 zal 4G in heel Nederland beschikbaar zijn. Tegelijkertijd zijn er steeds meer toestellen te koop die 4G ondersteunen.

Geen extra kosten meer bij gebruik buiten de bundel
Mobiel Internet gebruik neemt toe. 4G zal die trend alleen maar versterken. Jesper Eriksen, Directeur Consumenten: “Dit brengt met zich mee dat mobiele internetters bang zijn om ongemerkt buiten hun bundel te treden. En dat is niet nodig. We brengen namelijk geen buitenbundeltarief meer in rekening, maar schakelen de snelheid automatisch terug wanneer klanten hun MB-tegoed hebben verbruikt. Zo kan men gewoon online berichten blijven versturen en e-mailen - zelfs wanneer men de limiet van de bundel bereikt - en hoeft er niet onverwacht te worden bijbetaald.”

Toestel weer eigendom van de klant
Door één prijs voor onbeperkt bellen, sms’en en mobiel internetten te hanteren, weten KPN Mobiel-klanten waar ze aan toe zijn. De kosten van het toestel zitten tevens bij de prijs inbegrepen. Daarmee stopt KPN Mobiel dan ook met het aanbieden van toestel lease.
Eriksen: “We hebben besloten de abonnementen van KPN Mobiel te vernieuwen omdat de mobiele klanten van KPN ons hebben laten weten meer duidelijkheid vooraf te willen. Over de kosten, maar ook wat betreft het eigenaarschap van het toestel. Daarom stoppen we met het aanbieden van toestel lease in de proposities van KPN Mobiel. Nieuwe abonnementhouders bezitten hun toestel dus vanaf het begin. Huidige leasecontracten met klanten worden uiteraard wel gehandhaafd. Verder blijft duurzaamheid erg belangrijk voor KPN. Zo kunnen onze klanten met het oog op recycling nog steeds hun gebruikte toestellen retourneren.”

Blijvend voordeel voor trouwe klanten
“Klanten die voor meerdere producten van KPN kiezen, moeten merken dat we heel erg blij met ze zijn”, aldus Eriksen. “Daarom belonen wij trouwe klanten graag.” KPN doet dat op uiteenlopende manieren voor alle 3G en 4G klanten.

Ten eerste verdubbelt KPN het tegoed van minuten, sms’en en MB's als klanten hun mobiele abonnement combineren met het Alles in één pakket voor Thuis. Zij ontvangen ook 45 extra TV-zenders en kunnen elkaar binnen het gezin onbeperkt gratis bellen.

Ten tweede krijgen klanten die extra mobiele abonnementen afsluiten € 10 extra korting per maand. KPN noemt dat Familievoordeel.
Eriksen: “Dit betreft geen eenmalige aanbieding, maar een blijvend voordeel. Onze klanten waarderen deze duidelijkheid. En belangrijker: op deze wijze combineren we de klantvoordelen van de verschillende KPN-producten. Dit combinatievoordeel geldt voor de consumentenproducten van KPN.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl