Nieuws
13 februari 2014 - Nichal Joosse

Nieuwe Mobiel Bankieren app van ABN AMRO

De Mobiel Bankieren app van ABN AMRO is in een nieuw jasje gestoken. Ook is de applicatie klaar voor het gebruik van het IBAN-nummer en de app zet zelf je hele adresboek automatisch al om naar het nieuwe rekeningnummer systeem.

Gebruikers met een iOS- en Android-toestel kunnen voortaan gebruik maken van een speciale IBAN acceptgiroscanner. Hierdoor hoeven ze gegevens niet meer handmatig in te voeren. Het blijft echter nog steeds mogelijk om betalingen zonder IBAN te doen, dan wordt het rekeningnummer automatisch omgezet. 

Het is ook mogelijk geworden om een betaling later te verzenden in Internet Bankieren, Handig voor klanten die geen e.dentifier bij de hand hebben en deze toch nodig hebben bij een betaling. De betaling wordt dan automatisch bewaard en blijft 30 dagen beschikbaar in Internet Bankieren. Geagendeerde betalingen, periodieke overboekingen en geplande incasso's kunnen nu ook eenvoudig ingezien worden via de app, zodat klanten voldoende controle blijven houden over hun bankzaken. 

Tot slot is het nog gemakkelijker geworden om een persoonlijk bericht of afbeelding te sturen aan de ontvanger van een betaling en kan er eenvoudig een bedrag in euro’s worden overgeboekt naar het buitenland (SEPA-gebied). Jessica Niewierra, directeur internet & mobiel: ‘De populariteit van de Mobiel Bankieren app zet onverminderd door. In januari 2013 werd deze app nog 29,6 miljoen keer gebruikt, in december 2013 is het gebruik gestegen naar 38,8 miljoen sessies per maand. Inmiddels is het aantal logins via de Mobiel Bankieren app meer dan twee keer zo hoog dan het aantal logins via Internet Bankieren. We blijven investeren in de doorontwikkeling van de app.’ 

De vernieuwde Mobiel Bankieren app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone en BlackBerry 10. Hieronder staat nog een aardige grafiek waarin het verloop van het gebruik van mobiel bankieren en internet bankieren duidelijk zichtbaar is.

Over de auteur: Nichal Joosse