Accessoires
04 november 2009 - Ron Smeets

Nieuwe Mio navigatiesystemen met gratis real-time file info

Mio heeft vandaag twee nieuwe navigatiesystemen aangekondigd, de Mio Spirit 300 en 500 LIVE TMC. De meest in het oog springende feature van deze twee nieuwe navigatie gadgets is niet zozeer het uiterlijk, de grootte van het scherm of de kaarten, maar het feit dat beide systemen af fabriek geleverd worden met de gratis real-time file- en verkeers informatie service LIVE TMC.

Het LIVE TMC systeem van Mio werkt ongeveer hetzelfde als de Live Traffic Services van TomTom. De gegevens voor de file- en verkeersinformatie is afkomstig van diverse bronnen zoals ca. 40.000 automobilisten in Nederland die data doorsturen en de gegevens van de Verkeers Informatie Dienst (VID).

Zoals gezegd is LIVE TMC gratis voor iedereen die de komende tijd een Mio Spirit 300 (€160) of Spirit 500 (€200) koopt. Beide toestellen worden bovendien geleverd met kaarten van 44 Europese landen. De Mio Spirit 300 heeft een 3.5 inch display. Zijn grotere broer heeft een 4.7 inch scherm.

De overige specs (voor beiden toestellen gelijk):
- Gratis LIVE verkeersinformatie, zonder abonnementskosten
- Gratis LIVE locaties van mobiele flitspalen
- 3D rijbaanbegeleiding, u mist nooit meer een afslag
- Meest Recente Kaart Garantie: tot 30 dagen gratis kaart updates
- 2 jaar garantie op het toestel, de batterij én de accessoires
- Geheel Europa (44 landen)
- Gemakkelijk door het menu scrollen met SlideTouch™
- Wandel zonder omwegen van parkeerplaats naar bestemming met de voetgangersmodus
- GPS-positie vijfmaal sneller bepalen, zodat u direct op weg kunt

Mio-Spirit-500-Traffic

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.