Geruchten
22 mei 2007 - Ron Smeets

Nieuwe (mini)foto van de Sony Ericsson 'Sofia'

Een maand of twee geleden doken de eerste (al dan niet fake) spy-pics van de Sony Ericsson 'Sofia' op, een 5MP CyberShot phone en opvolger van de K800/810.

Op een van de forums van Mobile Review is enkele uren geleden een nieuwe foto gepost van een toestel dat wel wat weg heeft van dat op de foto's van twee maanden geleden.

Helaas is de foto zelf (linksboven) wat klein en onduidelijk, maar dit zou dan toch Sony Ericsson's antwoord op de N95 moeten worden, daar waar het de camera betreft tenminste.

Volgens de geruchten zou Sony Ericsson op het punt staan dit toestel aan de wereld te tonen en ik kan daar aan toevoegen dat Sony twee weken geleden, vlak voor het persevent in Londen waar de P1i en T-series toestellen gepresenteerd werden besloot om het vijfde toestel dat daar getoond zou worden, een K-series model en dus waarschijnlijk de 'Sofia', uit de 'line-up' voor dat moment te schrappen. Dat was althans wat een van de aanwezige Sony Ericsson medewerkers mij in het oor fluisterde.

Behalve bovenstaande foto werden er ook nog enkele specs van de Sofia genoemd. Behalve natuurlijk de 5MP camera mellde Mobile Review ook een 2.2inch display (QVGA), HSDPA, 17mm dik (zal wel met dikte van de lens van de cam te maken hebben) en een geschatte winkelprijs van zo'n 520 Euro.Gerelateerde links:
Filmpjes van de vier nieuwe Sony Ericsson's
Sony Ericsson T250i: goedkope luxe
Licht en natuur als inspiratie voor de S500i en T650i
Sony Ericsson M610 / P700 is dus de P1i
Aankondiging nieuwe toestellen Sony Ericsson in Londen
Specs en foto's van de Sony Ericsson K850i opgedoken
De Sony Ericsson 'Sophia', Cybershot versie van de 'Ai'?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.