Toestellen
11 november 2006 - Ron Smeets

Nieuwe midrange Smartphone van i-mate

Tijdens Microsoft's TechEd in Barcelona toonde i-mate haar nieuwste midrange PDA, de 'L' aan het grote publiek.

Het toestel, dat met 16.5mm redelijk plat uitgevoerd is, heeft een 2.4 inch QVGA display, 128MB ROM, 64MB RAM, Bluetooth, Wifi, een 2MP camera en Pocket PC operating system. De processor is een 200MHz OMAP 800P van Texas Instruments. Voor het bellen heeft i-mate in de 'L' Quad-band GSM met GPRS en EDGE ondersteuning ingebouwd.

Hoewel de prijs nog niet bekend gemaakt werd is de classificering van de i-mate L als een midrange PDA in ieder geval een teken dat hij betaalbaar blijft.

Of de specs voldoende zijn voor de hoge eisen (navigatie, bewerken office bestanden) die de gemiddelde PDA gebruiker tegenwoordig stelt aan zijn gadgets is natuurlijk afwachten. Een 200MHz processor kan daarvoor nogal wat krap bemeten uitvallen.Gerelateerde links:
Nieuwe i-Mate Smartphone, de K-Jar
De multimedia PDA van Qtek
Reuzen PDA van Gotive
PDA met 8.5cm scherm van Sharp
Eerste GPS-PDA met WiFi
PDA met Navi of Navi met PDA
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.