Toestellen
17 januari 2006 - Ron Smeets

Nieuwe midrange Nokia clamshell

Nokia introduceerde gisteren haar nieuwste clamshell GSM voor de midrange markt, de 6125.

Midrange slaat overigens alleen op de prijs, want qua functies laat de 6125 weinig te wensen over.

De Quad band GSM is voorzien van twee kleuren displays, GPRS, een 1.3MP cam met 8x digitale zoom, FM Radio, multi media player voor AAC, WMA, MP4 en MP3 en natuurlijk ook Bluetooth, IrDA, USB en een MicroSD slot. Wat verder opvalt is dat ie standaard geleverd wordt met pre-installed Flash Player.

Hij heeft helaas geen UMTS aan boord, maar dat is dan ook de enige tekortkoming voor deze moderne GSM. De 6125 komt, zo is de verwachting, in het tweede kwartaal in de winkels en gaat zo'n 230 Euro kosten, exclusief BTW en bonussen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.