Geruchten
19 februari 2015 - Ron Smeets

Nieuwe, mid-range, Sony smartphone door benchmarks 'gehaald' Sony E2303 heeft een HD scherm en octa core processor

Sony Mobile heeft voor de middellange termijn besloten om zich vooral te gaan richten op winstgevende toestellen. Dat doe je doorgaans niet met instap modellen, maar een goed geprijsd en prima uitgerust mid-range smartphone zou wel voldoende marge moeten kunnen opleveren.

Wellicht dat de Sony E2303 die deze dagen door zowel GFXBench als Geekbench 'gehaald' werd zo'n succesnummer wordt. Het is natuurlijk nog veel te vroeg om daar iets zinnigs over te kunnen zeggen, maar qua specs is het in ieder geval wel een mid-range model.

Zo heeft hij onder anderen een 5.2 inch HD (1280 x 720) display, een 1.5GHz octa core Snapdragon 615 processor met 2GB RAM en 4GB intern geheugen. De camera's aan de achter- en voorzijde hebben respectievelijk een resolutie 12 en 5 megapixels en kunnen beiden in full HD filmen. Kortom, voor een mid-range toestel zijn dit zeker geen verkeerde specs. Dat het toestel standaard voorzien is van Android 5.0 Lollipop is dan ook niet zo gek natuurlijk. Het wordt nu afwachten of Sony de E2303 in Barcelona al gaat onthullen.

Hierboven en -pnder staan de complete overzichten van de GFXBench en Geekbench resultaten.

Bron (GFX). Bron (Geek)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.