Concepten
03 november 2009 - Ron Smeets

Nieuwe Meizu Firmware heeft van elk OS wel wat

Ho, wat is dit nu, een artikel over Meizu dat niet automatisch thuis hoort in de categorie 'Faked in China'? Tja, de wonderen zijn de wereld blijkbaar nog niet uit ;-))

De Chinese fabrikant, die een kleine drie jaar geleden vooral bekend werd dankzij haar schaamteloze iPhone kopie, die overigens buiten China de winkels nooit gehaald heeft en tijdens de CeBIT van 2008 zelfs in beslag genomen werd, werkt aan een nieuwe firmware / besturings systeem, M8 Firmware,  dat een heel eigen look-and-feel en functies heeft.

Uit de bijna negen minuten durende video hieronder kan ik niet anders dan concluderen dat de boys van Meizu eindelijk het juiste pad gevonden lijken te hebben. Letwel, het is nog een zeer vroege beta van de software die op dit moment naar verluid nog maar voor 50% 'af' is. Ze hebben dus nog wel even te gaan, die ontwikkelaars  daar bij Meizu. Of deze nieuwe firmware uiteindlijk ook voor een verkoopsucces zal zorgen van de nieuwste Meizu telg, de M8 3G, die in 2010 op de markt zou moeten komen is natuurlijk nog niet met zekerheid te zeggen.

OK, een beetje kopiewerk komt er nog steeds aan te pas, maar mijns inziens is er niets mis met het samen bundelen van de sterke punten van Android, Windows Mobile en het iPhone OS en die zaken te verwerken in een nieuw, eigen OS, toch? Op die manier stoppen ze in ieder geval ook genoeg eigen bloed, zweet en tranen in de ontwikkeling van een product. Het zal mij benieuwen of dit ooit 'winkelklaar' komt want Meizu heeft de afgelopen drie jaar niet bepaald bewezen dat ze haar beloftes nakomt. We zullen zien. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.