Toestellen
19 oktober 2015 - Ron Smeets

Nieuwe Lumia's begin december in de Nederlandse winkels Lumia 950, 950 XL en 550 komen gezellig met z'n drieën tegelijk

Het was al een beetje uitgelekt, maar Microsoft heeft vanochtend officieel bekend gemaakt dat de drie nieuwe Lumia's die twee weken geleden onthuld werden begin december ook hier verkrijgbaar zullen zijn. De Lumia 950, 950 XL en 550 komen dus gezamenlijk op de markt.

Kies je bovendien voor het duurste model, de Lumia 950 XL met een adviesprijs van 699 euro, dan krijg je daar, mits je hem voor eind januari aanschaft, een Display Dock ter waarde van 99 euro bij. Neem je de Lumia 950, die 599 euro kost, dan moet je de Display Dock zelf betalen. Wil je de Display Dock ook echt gaan gebruiken, dan kun je de eerste weken dus beter kiezen voor de XL variant van de Lumia 950.

De Lumia 550 heeft de afgelopen weken niet heel erg veel aandacht gekregen. Dat is immers ook de zoveelste goedkope Windows smartphone uit de keuken van Microsoft. Maar goed, vanaf begin december ligt die dus ook hier in de winkels, met een prijskaartje van 129 euro.

Microsoft stapt met de Lumia 950 en 550, hier in Nederland althans, af van de felle 'Lumia kleurtjes'. Alle drie deze toestellen zullen alleen in een zwarte of witte variant beschikbaar komen. Voor Microsoft's begrippen een beetje kleurloos dus.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.