Geruchten
18 mei 2014 - Ron Smeets

'Nieuwe' LG G3 specs duiken op

Wanneer LG op 27 mei de G3 officieel aan de wereld presenteert is de kans groot dat de fabrikant nog maar weinig nieuws te melden heeft. De afgelopen weken en maanden doken al tientallen foto's en diverse lijstjes met specs op. En daar komt nu weer wat nieuws bij.

Natuurlijk moet het allemaal nog officieel bevestigd worden, maar in een telefoongesprek dat ik enkele dagen geleden voerde met een LG medewerker hier in Nederland kon ook die persoon niet anders dan concluderen dat vrijwel alles dat met de G3 te maken heeft al op straat ligt.

Tot nu toe was nog niet echt duidelijk waarvoor de tweede sensor diende die links naast de camera aan de achterzijde zit. Welnu, volgens de laatste geruchten zou dat geen vingerafdruk scanner zijn, zoals eerder al gespeculeerd werd, maar een laser autofocus sensor.

Een andere bron meldt dat de LG G3, in tegenstelling tot eerdere berichten, geen Snapdragon 805 maar 'gewoon' een Snapdragon 801 processor aan boord heeft. Diezelfde Indiase bron weet ook te melden dat de G3 een metalen behuizing heeft. Eerder gelekte foto's toonden al een achterzijde met een geborstelde structuur zoals je dat vaker ziet bij aluminiuem behuizingen. We zullen het wel zien op 27 mei. Hieronder nog enkele afbeeldignen die de afgelopen dagen opdoken.

LG-G3-Goud-a LG-G3-Zwart-a LG-G3-Wit-a LG-G3-AlleHoeken

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.