Entertainment
10 november 2006 - Ron Smeets

Nieuwe LG camphones met Schneider-Kreuznach lenzen

De kwaliteit van camphones is de afgelopen anderhalve tot twee jaar zienderogen verbeterd. Aanvankelijk door het toepassen van cameramodules met een hogere resolutie (2 megapixel of meer).

Inmiddels kiezzen steeds meer toestelmakers er ook voor om professionele cameralenzen en modules van bekende fabrikanten in hun toestellen te verwerken.

Zo heeft Sony Ericsson de Cybershot technologie in haar camera's verwerkt en heeft Nokia al enkele maanden een deal met Carl Zeiss voor de levering van de camphone lenzen.

De volgende fabrikant in die rij is LG. De Koreanen gebruiken vanaf nu Schneider-Kreuznach lenzen in diens (betere) camphones. De eerste die hiermee uitgerust gaat worden is de LG Shine, een multimedia slider die we enkele weken geleden ook al de revue zagen passeren.Gerelateerde links:
Nog een nieuwe LG, de Shine
Is dit de nieuwe Sony Ericsson Cybershot camphone?
Nokia N93 review: Media Phone of the Year
Sony's eerste Cyber Shot camphones
Nokia wil van spraak naar TV en muziek
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.