Geruchten
27 juni 2016 - Ron Smeets

Nieuwe kiekjes van de 'iPhone 7 behuizing' gespot Geen headset aansluiting, twee speaker grilles en maar één cameralens

Dit weekend zijn weer de nodige iPhone 7 geruchten opgedoken. Dat is op zich niks nieuws, zo'n twee maanden voor de verwachte onthulling. De meest opvallende vond ik toch wel de gespotte kiekjes van de behuizing van de nieuwe Apple smartphone. Uiteraard afkomstig van een onbekende, anonieme, bron. Maar goed, de behuizing op de foto's ziet er redelijk authentiek uit dus wie weet.

Opvallend is niet alleen het ontbreken van de 3.5mm headset aansluiting. Daar wordt al maanden over gespeculeerd. Ook lijkt de behuizing op de afbeeldingen het 'bewijs' te leveren voor de veronderstelling dat Apple het uiterlijk van de iPhone 7 niet veel zal veranderen ten opzichte van zijn voorganger(s) en dat de lelijke antennestrepen gaan verdwijnen.

Nee, het meest opvallende nieuwtje dat op deae afbeeldingen te zien is zijn de twee speaker grilles aan de onderzijde. Daarmee lijkt het er op dat Apple mogelijk van plan is om de nieuwe iPhone te voorzien van twee speakers aan de onderzijde.

Op de tweede foto zijn nog twee opvallende zaken te zien. In tegenstelling tot eerdere geruchten lijkt de nieuwe iPhone maar één cameralens krijgt. Bovendien is de 'camerabobbel' op de afbeelding duidelijk dikker dan die van de iPhone 6/6S.

Uiteraard geldt voor al deze 'nieuwtjes' dat eerst nog moet blijken dat op de kiekjes daadwerkelijk de behuizing van de nieuwe iPhone te zien is. Het antwoord op die vraag heeft alleen Apple zelf en die zullen de komende weken, zoals gewoonlijk, de kaken stevig op elkaar houden.

Bron (Franstalig)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.