Geruchten
08 maart 2018 - Ron Smeets

Nieuwe kiekjes van de Huawei P20 Lite, P20 en P20 Pro uitgelekt Wel een homebutton, geen homebutton en wel weer een homebutton

Meester lekbron Evan Blass is er weer eens in geslaagd nieuwe kiekjes te bemachtigen van de Huawei P20 series toestellen die over iets minder dan drie weken in Parijs gepresenteerd worden. Op de afbeeldingen zijn zowel de P20 Lite als de P20 en P20 Pro te zien. Alle drie hebben ze een ‘notch’ maar ook nog steeds een rand aan de onderzijde van de schermen. Dat was ook in afbeeldingen uit eerdere geruchten al te zien.

Wel of geen homebutton en wel of geen derde camera aan de achterzijde
Toch zijn zowel aan de voor- als achterzijde van de drie nieuwe Huawei smartphones ook enkele verschillen zichtbaar. De Huawei P20 Lite (eerste afbeelding hieronder) heeft onder het scherm een homebutton met een daar in verwerkte vingerafdruk scanner. Die ontbreekt namelijk aan de achterzijde waar ook geen derde cameralens te zien is. Eerdere geruchten spraken over een prijskaartje dat ruim onder de 400 euro zou moeten liggen en dan zijn de verschillen met de P20 en zeker de P20 Pro wel te billijken. De Huawei P20 (tweede afbeelding hieronder) heeft aan de voorzijde geen home button en dus zie je dat bij dat toestel de vingerafdruk scanner op de achterzijde geplaatst is. Helaas heeft ook de P20 geen derde camera, ondanks de vermeende prijs die zo’n 300 euro hoger zou liggen. Tot slot is de Huawei P20 Pro te zien (derde afbeelding). Die heeft wel weer een home button met vingerafdruk scanner. De kans is groot dat die niet op de achterzijde paste vanwege de extra ruimte die nodig was voor de derde camera. Uiteraard moet wel nog rekening gehouden worden met het feit dat – hoe betrouwbaar de lekken van Blass ook zijn – dit nog steeds onbevestigde berichten en afbeeldingen zijn.

Kort nadat Blass bovenstaande foto's publiceerde volgden er nog drie, met dezelfde toestellen maar dan in iets andere kleuren.

Bron (Twitter)