Geruchten
26 februari 2015 - Ron Smeets

Nieuwe kiekjes tonen mogelijk de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge Foto's van de 'Next Galaxy(s)' duiken op in forum

Met nog ruim drie dagen te gaan lijkt het toch weer gebeurd te zijn dat een fabrikant er niet in slaagt het uiterlijk van haar nieuwe vlaggenschip (in twee varianten dit keer) tot de officiele presentatie helemaal geheim te houden. Als de kiekjes die de afgelopen uren op het forum van XDA inderdaad zo echt blijken te zijn als ze er uit zien, dan kijken we dus naar de eerste 'complete' foto's van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Het begon gisteravond met een paar foto's, maar inmiddels vind je er in het XDA draadje al meer dan tien. De meesten daarvan heb ik hieronder verzameld.

NIet alle foto's zijn even duidelijk omdat de Galaxy S6 ook ingepakt in bubbelplastic gefotografeerd is, maar er zijn ook een paar kiekjes waarop beide toestellen goed te zien zijn. En nee, het hamster watermerk op enkele van die foto's betekent niet dat ze afkomstig zijn van Albert Heijn. De kruidenier zal het toestel niet gaan verkopen, maar dit ter zijde.

Een opvallend kenmerk op de foto's is natuurlijk de grote camera aan de achterzijde. Wederom een typisch Samsung design dat ik persoonlijk nog nooit mooi gevonden heb. Verder wordt bevestigd, voor zover dat met gelekte onbevestigde afbeeldingen mogelijk is, dat de Galaxy S6 een grotere home-knop heeft. Aangenomen wordt dat dit nodig is voor de implementatie van een vingerafdruk sensor. Aan de linker zijkant van het toestel zijn twee knoppen te zien. Het lijkt er op dat Samsung er nu voor gekozen heeft om de volumeknop in tweeën te splitsen (harder en zachter). Dat kan het bedieningsgemak ervan ten goede komen, maar is natuurlijk een detail. Verder wordt ook weer gesproken over het feit dat beide toestellen standaard uitgerust zijn met een draadloze oplaad functie. Gekoppeld aan het feit dat Samsung daar zelf onlangs ook al op zinspeelde lijkt dat zeer waarschijnlijk.

De kans is groot dat de komende uren, en dagen, nog veel meer kiekjes van beide toestellen online verschijnen, maar helemaal zeker weten hoe de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge er uit zien doen we natuurlijk pas op zondagavond 1 maart wanneer de Koreaanse fabrikant de toestellen officieel presenteert in Barcelona.

Bron: XDA-thread