Geruchten
26 maart 2015 - Ron Smeets

Nieuwe kiekjes en specs van de ZTE Nubia Z9 Mini en Max Afbeeldingen bevestigen het kopieergedrag van ZTE nog maar eens

Een maand geleden doken al wat foto's op van een nieuwe ZTE, de Nubia Z9, die veel weg had van de Sony Xperia Z2. Er was toen ook een foto te zien waarbij het toestel ook wel op de iPhone 6 leek. Vandaag zijn nieuwe afbeeldingen van de ZTE Nubia Z9, in twee uitvoeringen, online verschenen die het kopieergedrag van de Chinese fabrikant nog maar eens bevestigen.

De kiekjes van de Nubia Z7 Mini en Max zeggen meer dan 1000 woorden. Dit zijn toch gewoon, ietwat aangepaste, kopieen van de Xperia Z2 (Compact). Zelfs de User Interface en iconen van apps lijken als twee druppels water op die van Sony. De eerdere gelijkenis met de iPhone 6 is op deze nieuwe kiekjes niet meer echt te zien. Enfin, kijk, en oordeel, zelf maar.

Wie nog geinteresseerd is in de specs van deze ZTE's; de Z9 Nubia Max heeft onder anderen een Snapdragon 810 processor, 3GB RAM, een 5,5 inch full HD scherm, 16GB intern geheugen, een 2900 mAh accu en twee camera's (16 en 8 megapixel).

De Mini variant moet het doen met een Snapdragon 615 processor, 2GB RAM, een 5 inch full HD scherm, 16GB intern geheugen, een 2900 mAh accu en twee camera's (16 en 8 megapixels). Ofwel, behalve de processor, RAM en schermgrootte is er niet veel verschil tussen beide modellen.

Bron (Italiaans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.