Geruchten
12 oktober 2015 - Ron Smeets

Nieuwe kiekjes en specs van de HTC One A9 duiken op

Als de geruchten van de afgelopen weken, en maanden, kloppen dan moet het nieuwe HTC vlaggenschip, die op 20 oktober onthuld gaat worden, de reddende engel voor de Taiwanese fabrikant worden. Van dat toestel, dat hoogstwaarschijnlijk de One A9 is die al tientallen keren 'uitgelekt' is, zijn dit weekend weer enkele nieuwe kiekjes opgedoken.

Ik moet zeggen dat hoe meer ik van dit toestel zie, hoe meer mij het gevoel bekruipt dat ik hier kijk naar een nieuwe (mid-range) Desire in plaats van een smartphone die de One M8 en -M9 flops moet doen vergeten. Ook sommige specs die tot nu toe genoemd worden zijn niet echt high-end te noemen, maar daarover zijn de verschillende geruchtenmolens het nog niet eens ;)

Natuurlijk, het zijn nog altijd onbevestigde kiekjes en dito geruchten dus laat ik er niet te veel over oordelen en afwachten waar HTC mij, en de rest van de smartphone wereld, op 20 oktober mee gaat verrassen.

De foto's zijn, zoals je kunt zien, afkomstig van de inmiddels beruchte lekbron @onleaks. Voor de volledigheid nog even de specs die in diverse geruchten aan dit toestel 'gekoppeld' zijn.

- 5 inch Full HD (1920 x 1080) AMOLED display
- Snapdragon 617 processor met 2GB RAM, of een Snapdragon 820 met 3GB RAM en er wordt ook gesproken over de deca-core MediaTek rekenchip met 4GB RAM
- 13 megapixel camera of een 20 megapixel model
- 4 megapixel 'UltraPixel' front camera
- Android 5.1.1 of Android 6.0
- HTC Sense 7.0 UI

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.