Geruchten
11 april 2016 - Ron Smeets

Nieuwe kiekjes en specs van de HTC 10 opgedoken Als deze geruchten kloppen dan is alles van de HTC 10 wel zo ongeveer bekend

Het duurt nog iets meer dan een dag voordat HTC haar nieuwste vlaggenschip zal onthullen. De afgelopen weken zijn al diverse kiekjes en specs, al dan niet via benchmarks, van dat toestel opgedoken. Dit weekend heeft het Nederlandse GSM Helpdesk een aantal nieuwe foto's en specs weten te bemachtigen. In hoeverre die overeen zullen komen, of niet, met de werkelijkheid weten we natuurlijk pas morgen (dinsdag). De informatie over de specs en de foto's die nu opgerakeld zijn zien er in ieder geval wel behoorlijk echt uiy en is ook zeer gedetailleerd. De specs komen daarnaast ook redelijk overeen met die uit eerdere geruchten.

Volgens de nieuwe geruchten zal de HTC 10 uitgerust gaan worden met een 5.2 inch Super LCD 5 QHD scherm (2560 x 1440 pixels), een 2.2GHz Quad core Snapdragon 820 processor, met 4GB RAM en 32 of 64GB intern geheugen dat middels een microSD kaart eventueel uitgebreid kan worden.

Opvallend is het feit dat de HTC 10 ook de terugkeer van de UltraPixel camera's zou betekenen. Er wordt melding gemaakt van een 12 Megapixel Ultrapixel camera, die ook in 4K kan filmen, met een diafragma van f/1.8 aan de achterzijde en een 5 Megapixel UltraPixel camera aan de voorzijde. Beide camera's, ook de selfie-cam dus, hebben bovendien ook OIS, ofwel optische beeldstabilisatie. Dat werd enkele dagen geleden in een ander gerucht overigens ook al gemeld. Het zal mij benieuwen, als deze camera specs kloppen, hoe de nieuwe UltraPixel camera's presteren. In het verleden, toen het nog 4 Megapixel modellen waren, bleken die sensoren niet opgewassen te zijn tegen de meeste concurrenten.

Naast de foto's en de specs worden in het nieuwe gerucht nog enkele details van de HTC 10 genoemd. Zo zou de primaure camera van toestel 24-bit audio kunnen opnemen. Iets dat nog geen enkele andere smartphone kan. De 3000 mAh accu kan binnen 30 minuten voor de helft opgeladen worden dankzij de FastCharge 3.0 technologie. Andere specs die verder nog genoemd worden zijn 4G Support, NFC, WiFi, Bluetooth 4.2 en een USB Type-C aansluiting.

Kortom, als de geruchten van de afgelopen weken en maanden kloppen dan vraag ik mij af welke verrassing HTC morgen nog in petto heeft. Een nieuwe Re-cam wellicht? Of een Vive deal? We zullen het wel zien.

Bron: GSM Helpdesk

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.