Nieuws
27 april 2006 - Ron Smeets

Nieuwe iPod’s met Samsung MP3 chips

Apple zelf heeft er nog niets over gemeld, maar bij Samsung zijn ze zichtbaar blij met de deal die de Koreaanse chipmaker gewonnen heeft voor de levering van MP3 chips in de toekomstige iPod’s.

Een week geleden werd al bekend dat de grootste andere gegadigde voor deze order, Portalplayer, al afgevallen was. Voor Samsung is dit natuurlijk een geweldig succes. De Koreanen leveren, in samenwerking met enkele andere leveranciers ook al de NAND geheugen chips voor de iPod’s.

Samsung rept er zelf verder met geen woord over, maar ik krijg bij het lezen van de zoveelste samenwerking tussen de Koreanen en Apple toch meteen ook weer visioenen van de iPhone. Volgens mij zou een samenwerking tussen Samsung en Jobs op dat gebied de beiden ook geen windeieren leggen. . .Gerelateerde links:
JP Morgan: Apple GSM komt nog dit jaar
Terrabyte iPod en Apple iPhone komen er aan
Apple beeindigt samenwerking met Samsung
Samsung en Apple onder vuur in Korea
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.