Geruchten
09 september 2009 - Ron Smeets

Nieuwe iPods en prijzen gespot?

Vanavond is weer eens een Apple event. Waarschijnlijk, het is immers traditie geworden in September, zullen daar de nieuwe generatie iPods aangekondigd gaan worden.

Op het weblog van Cygnett , een fabrikant van iPod hoesjes, zijn foto's opgedoken (meer foto's hieronder) van de iPod Nano G5 en de iPod Touch G3. Vooral aan de achterkant van het nieuwe hoesje voor de iPod Touch G3 is duidelijk het gat' voor de camera zichtbaar.

Behalve deze afbeeldingen heeft TechCrunch ook enkele nieuwe prijzen al gezien. Die zijn eerder vandaag schijnbaar even in de online winkel van Apple opgedoken.

Zo zou de 32GB iPod Touch $279 gaan kosten (was $399) en de prijs van de 16GB iPod Nano is gezakt van $199 naar $149 dollar. Letwel, de kans is groot dat dit prijsverlagingen van de huidige modellen zijn om 'ruimte' te maken voor de nieuwe generatie iPods.

Of dit in de buurt komt van de werkelijkheid zullen we over enkele uren pas zeker weten. Meer foto's: iPod-Touch-G3 iPod-Nano-G5

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.