Accessoires
09 september 2008 - Ron Smeets

Nieuwe iPod Nano en Touch geintroduceerd (UPDATE)

Apple heeft vandaag de nieuwe generatie iPod's gepresenteerd. Het meest opvallende is ongetwijfeld de terugkeer van de iPod Nano naar de langwerpig rechthoekige vorm. Schijnbaar dat de vorige iPod Nano dus niet zo succesvol was als de eerste twee versies. De nieuwe Nano is wel wat ronder gevormd. De hoesjes die op de IFA gespot werden bleken dus inderdaad van de 4G Nano te zijn.

Qua specs is vooral de opslagcapaciteit weer verbeterd. De Nano wordt nu geleverd in een 8 of 16GB uitvoering voor dezelfde prijs als de 'oude' 4 en 8GB modellen. Verder heeft de nieuwe Nano ook een bewegingssensor en een 'Shake' functie om willekeurig een nieuw nummer te selecteren.

De nieuwe iPod Touch heeft uiterlijk wederom veel weg van de iPhone, in dit geval dus de 3G versie. Verder is hij uitgerust met een 3.5 inch touchscreen display, WiFi, bewegingssensor en een ingebouwde speaker.

Net als de nieuw iPhone wordt ook de iPod Touch een stuk goedkoper. De Europese prijzen zijn nog niet bekend maar in de VS varieren de prijzen van $229 voor de 8GB versie, $299 (16GB), tot $399 voor de 32GB.

UPDATE (10/09 07u55): Inmiddels is ook de Nederlandse Apple Store aangepast en zijn de prijzen van de nieuwe iPods bekend. De 8GB Nano kost 139 Euro en voor de 16GB versie betaal je €189. De nieuwe iPod Touch is er in drie varianten: de 8GB kost €219, 16GB €279 en de 32GB gaat voor €379 over de toonbank. (Thanx Jer)

Foto's van de nieuwe Nano:

Foto's van de nieuwe iPod Touch:Gerelateerde links:
Foto's duiken op van iPod Nano 4G Case
Apple software upgrade voor de iPod Touch
iPod Touch 28 september in de winkels
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.