Nieuws
29 augustus 2017 - Ron Smeets

Nieuwe iPhones zien 12 september het daglicht? Geen echt verrassende datum

Het is weer bijna september en dus kijkt de halve gadget wereld al weken reikhalzend uit naar het moment waarop Apple de nieuwe iPhones gaat onthullen. De afgelopen jaren was dat ook al telkens in de eerste of tweede week van de eerste herfstmaand. De Wall Street Journal zegt te weten dat dit jaar 12 september dé dag wordt en dat Apple vandaag (29 augustus) nog de uitnodigingen daarvoor verstuurd gaan worden. Het zal je niet verbazen dat 12 september in de tweede week van die maand valt. Op een dinsdag dit keer. Vorig jaar werden de nieuwe iPhones, de 7 en 7 Plus, enkele dagen eerdere gepresenteerd, woensdag 7 september. Geen al te spannend nieuws dus.

iPhone 7S, of toch de 8?
Veel interessanter is natuurlijk de vraag welke, en hoeveel, nieuwe iPhones onthuld gaan worden. Al maanden wordt gespeculeerd over drie modellen. De komst van de ‘standaard’ ‘S’ varianten van de iPhone 7 en 7 Plus kon je eigenlijk een jaar geleden al voorspellen. Spannender wordt het verhaal van de iPhone 8. Dat moet, omdat de iPhone dit jaar 10 jaar bestaat, een jubileummodel worden. De geruchten, als ze kloppen, spreken over een toestel dat aan de voorzijde voor 100% uit display bestaat. Dat op zich brengt al genoeg uitdagingen met zich mee, maar ook 3D gezichtsherkenning, een 5.8 inch scherm en RVS behuizing worden genoemd. Evenals een prijskaartje dat ver boven de 1000 euro zal liggen. Ach ja, die grens was met de ‘Plus’ iPhone al doorbroken, dus dat is eigenlijk ook niks nieuws. Tenzij Apple natuurlijk het lef heeft de iPhone 8 voor 1499 in de winkels te leggen. Maar dan nog voorspel ik lange rijen tijdens de winkellancering. Ook daar hoef je niet helderziend voor te zijn ;) Het zal mij benieuwen, maar vermoedelijk niet verrassen waarmee Apple, behalve de ‘S’-jes, op de proppen gaat komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.