Geruchten
05 juni 2008 - Ron Smeets

Nieuwe iPhone: wel 3G, geen GPS en nog steeds een 2MP cam

Het Amerikaanse MacScoop heeft uit betrouwbare bron vernomen dat de specs van de volgende generatie iPhone, die over enkele dagen onthuld wordt tijdens de World Wide Developers Conference, niet zo bijzonder veel verschillen van het huidige model.

Natuurlijk, 3G support is een van de features die zeker in de nieuwe iPhone terug te vinden zullen zijn maar voor diegenen die gehoopt hadden op functies als GPS en een betere camera is er waarschijnlijk slecht nieuws.

De bron wist namelijk te melden dat de tweede generatie iPhone het moet doen met dezelfde 2 megapixel camera die ook in zijn voorganger zit en dat er ook geen GPS ontvanger zal worden toegevoegd.

Mmmh, als dat inderdaad klopt dan denk ik dat het (grote) wereldwijde succes van de nieuwe iPhone wel eens uit zou kunnen blijven. Inmiddels staan namelijk tientallen (Europese) landen op de wachtlijst voor de release van de nieuwe iPhone maar als Apple het anno 2008 echt zou presteren om een high-end toestel uit te brengen zonder GPS en, minimaal, een 3.2 Megapixel camera MET video opname functie, dan zullen veel potentiele kopers afvallen.

Gelukkig hebben we het hier wel nog steeds over geruchten in de aanloop naar de presentatie van de nieuwe iPhone dus hoeveel hier van waar zal blijken te zijn weten we volgende week pas.Gerelateerde links:
iPhone 3G in drie kleuren met maximaal 32GB geheugen
Oostenrijk wordt 3G proeftuin voor de iPhone
Meer details van de 3G iPhone uitgelekt
UMTS iPhone binnen enkele weken naar Italië
iPhone laat nog genoeg te wensen over
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.