Geruchten
16 augustus 2012 - Ron Smeets

Nieuwe iPhone onthulling op 12 september, LTE (4G) aan boord

De sloot van iPhone 5 geruchten is nog lang niet ten einde. De afgelopen dagen werd vooral veel gespeculeerd over het moment waarop Apple haar nieuwe iPhone gaat onthullen. Diverse bronnen spreken nu over 12 september. Negen dagen later, 21 september, zal het toestel onder andere in de VS beschikbaar komen. Europa volgt, als we deze berichten mogen geloven, begin oktober.

Behalve het grotere scherm (3.95 inch) en een dunner design zal de nieuwe iPhone waarschijnlijk ook uitgerust worden met 4G (Lte) support. 

Niet dat we daar in Nederland al veel aan hebben, maar diverse providers, met name uit Korea, zijn al met Apple in gesprek over de 4G (Lte) functies van de iPhone 5. Daarnaast is deze week ook al een (vermeende) foto opgedoken van het moederbord van de nieuwe iPhone. Daarop is een nieuwe ('4G') antenne te zien. De vraag is nu natuurlijk in hoeverre deze 4G geruchten kloppen en of Apple zal besluiten ook een 'non-4G' model voor landen als Nederland te maken. Die kans lijkt mij overigens klein.

Foto via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.