Nieuws
14 september 2008 - Ron Smeets

Nieuwe iPhone firmware wel, of niet beter?

Afgelopen week werd de nieuwste firmware voor de iPhone 3G vrijgegeven.

Volgens Apple zou hiermee een groot deel van de problemen die veel eigenaren van een iPhone 3G ondervinden zoals de kwaliteit van de verbinding, niet werkende Apps, traagheid bij het SMS-en en zoeken naar contacts, opgelost worden.

Cowboy Menno heeft zijn iPhone 3G (een sim-lock vrije uit België) al onder handen genomen en hij meldde afgelopen vrijdag al de eerste goede resultaten.

Inmiddels duiken echter online ook alweer de eerste negatieve verhalen op. Zo zou bij sommige toestellen de kwaliteit van de (3G) verbinding eerder slechter geworden zijn. Daarnaast komen er ook medingen binnen over verschillende third party applicaties die na de firmware update niet meer functioneren.

Nieuw zijn de klachten dat sommige gebruikers nu veel problemen hebben met de email functie. Het toevoegen nieuwe adressen, bestaande adressen die niet meer geopend kunnen worden en het 'crashen' van de Exchange koppeling worden hierbij genoemd. Kortom, er lijkt nog genoeg werk aan de winkel voor de boys in Cupertino.

Iemand die bovenstaande problemen en klachten sinds het installeren van firmware 2.1 herkend? Laat dan een reactie achter (ook als je juist wél heel tevreden bent met de nieuwe firmware).Gerelateerde links:
Nieuwste iPhone firmware lost 3G problemen nog niet op
Eerste grote Business deal voor de iPhone?
iPhone 3G update moet UMTS problemen verhelpen
iPhone 3G is een 'Piece of Shit'
iPhone Pwnage tool 2.0.1 werkt prima

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.