Nieuws
26 mei 2010 - Richard Otto

Nieuwe iPhone app voor Voetbal International

Voetbal International doet uitgebreid verslag van het WK op de iPhone en iPod Touch. Voetbal International biedt in navolging van de succesvolle VI Alert iPhone app een nieuwe en zeer uitgebreide app voor het komende WK voetbal aan, genaamd VI WK 2010. Voor de voetbal fan biedt deze app de mogelijkheid om het WK op een zeer intensieve manier te volgen.

Wat biedt de app:

  • Nieuws: de redactie van Voetbal International gaat zeer intensief al het WK-nieuws (en uiteraard al het overige voetbalnieuws) brengen: achtergrond informatie, voorbeschouwingen, nieuwsfeiten.
  •  Nieuws-push: van al het breakingnieuws wordt de fan direct via een pushbericht op de hoogte gebracht.
  • Live het complete wedstrijdverloop, de opstelling, wissels, kaarten en natuurlijk alle doelpunten die gescoord worden, inclusief alle oefeninterlands voorafgaande aan het WK
  • Push-berichten voor zowel individuele wedstrijden als je favoriete landen; je kan zelf instellen of je naast de live-scores ook de aanvang van de wedstrijd, wissels, kaarten en de einduitslag wil ontvangen – hiermee heeft VI de meest uitgebreide push notificatie dienst voor het WK.
  • Het complete programma inclusief alle groepswedstrijden, de finales, uitslagen en groepsstanden.
  • Al het nieuws van je favoriete land en daarnaast voor elk land dat meedoet een introductie met informatie over de kwalificatie, coach, beste speler en historie.
  • Video: analyses, opinie en de kwalificatiereeksen van de 32 deelnemers.

Er zijn een aantal praktische items in de app verwerkt. Zo zie je direct dat het Nederlands elftal in groep E speelt. Als er in bepaalde groepen die dag gevoetbald wordt, dan toont de app een transparant fluitje, op het moment dat er live een wedstrijd gespeeld wordt, wordt het fluitje helemaal zichtbaar, zodat je altijd een goed idee hebt wat er in welke groep gebeurt en vooral wanneer er gespeeld wordt. De landen die doorgaan naar de groepsfase worden automatisch getoond in de finales. De wedstrijddetailpagina’s zijn verder flink uitgebreid met opstellingen, scheidsrechters en toeschouwersaantallen.

De reguliere VI light app en de betaalde VI alert app hebben in het afgelopen jaar 100.000 gebruikers naar zich toe weten te trekken, die nu ook het WK intensief kunnen volgen – helemaal gratis, want voor iedereen brengt Voetbal International de VI WK 2010 applicatie en alle functies inclusief uitgebreide push-notificaties geheel gratis. 

De app is tot stand gekomen in samenwerking met The Saints en verschijnt vandaag in de App Store. De app is hier te downloaden. Er wordt ook hard gewerkt aan een versie voor de Nokia Ovi Store die binnenkort zal verschijnen. 

Over de auteur: Richard Otto