Geruchten
30 september 2011 - Ron Smeets

Nieuwe iPhone (5 en/of 4S) vanaf medio oktober in Nederland?

Het is nog een van de vele geruchten, maar een niet met naam genoemde (natuurlijk ;-)) telecom shop heeft aan iPhoneDeals laten weten dat men van een provider te horen gekregen heeft dat er vanaf medio oktober, in de week van de 17e, een groot aantal abonnementsverlengingen mag verwachten.

De reden daarvoor is de beschikbaarheid van een nieuwe smartphone. Tsja, en dan is de link naar de iPhone 5 (en/of 4S) natuurlijk snel gelegd.

De nieuwe iPhone (of iPhones) worden aanstaande dinsdag (4 oktober) in de VS gepresenteerd en de verwachting is dat het toestel kort daarna ook al in de winkels zal liggen. Als de berichten van de provider en de onbekende telecom shop juist zijn dan betekent het dus ook dat Nederland bij de 'first batch' landen zal horen waar Apple's nieuwe smartphone(s) beschikbaar zal (zullen) komen.

Dezelfde bron meldt ook dat men informatie ontvangen heeft dat huidige iPhone 3GS eigenaren door hun provider (ik gok, als het klopt, op T-Mobile) gebeld gaan worden met een aanbieding om voor weinig geld te upgraden naar de iPhone 4 of, voor iets meer geld natuurlijk, alvast op de wachtlijst voor de nieuwe iPhone gezet kunnen worden en daarmee 'voorrang' kunnen krijgen op andere klanten die straks het nieuwe model (of modellen) van de iPhone willen aanschaffen. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.