Geruchten
03 april 2012 - Ron Smeets

Nieuwe iPhone (5 ?) komt in juni, volgens Foxconn medewerker

Een HR mederwerker van Foxconn heeft tijdens een uitzending van TV Tokyo geroepen dat de 18.000 (eerdere beerichten spraken nog van 20.000) vacatures die de Chinese producent momenteel probeert in te vullen, bedoeld zijn voor de productie van de nieuwe iPhone (5 ?) die volgens deze medewerker in juni gelanceerd zou gaan worden.

Dit kan natuurlijk weer een van de vele (nonsens) geruchten zijn, maar het is wel uitgezonden tijdens TV Tokyo's 'Wold Business Satellite' programma.

Letterllijk zei de medewerker: "We're looking for 18,000 employees…for the fifth-generation phone", waarop de verslaggeefster de vraag stelde: "Is that because demand is high for the 'iPhone 5?'". Zijn antwoord: "That's right. It will come out in June."

Via, Via (deels Japans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.