Geruchten
12 augustus 2014 - Ron Smeets

Nieuwe iPad's krijgen een mat, niet spiegelend, display

De volgende generatie iPad's worden mogelijk voorzien van een ontspiegeld, mat, display. Dat melden 'personen die op de hoogte zijn van de gang van zaken bij Apple' aan Bloomberg. Gesproken wordt over een ontspiegelende coating die aan het glas van het display wordt toegevoegd.

Dezelfde bron meldt ook dat de nieuwe 9.7 inch iPad eind dit of begin voigend kwartaal gepresenteerd zullen worden. Helaas weten ze ook te melden dat de toestellen, als ze in de winkel verschijnen, schaars zullen zijn. 

Schijnbaar heeft de fabrikant te kampen met productiebeperkingen, zoals het letterlijk genoemd wordt. Mmmh, zou dat niet gewoon een revival van de 'kunstmatige schaarste' zijn waar Apple in het verleden zo bekend om stond? We zullen het wel zien.

Of Bloomberg's bronnen het nu bij het juiste eind hebben of niet, ik zou het een welkome toevoeging vinden. Wanneer ik met een iPad, of Galaxy Tab, buiten zit wordt ik soms niet goed van mijn eigen hoofd dat weersiegeld in de achtergrond van welke app ik op dat moment ook maar aan het gebruiken ben ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.