Geruchten
19 november 2011 - Ron Smeets

Nieuwe iPad in maart, aluminium iPhone (5) in de zomer

Geruchten over de nieuwe iPad (3) en iPhone (5) zijn er al in grote getalen. De boys van iLounge claimen nu nog wat meer informatie te hebben bemachtigd over beide nieuwe Apple gadgets die in 2012 het daglicht zouden gaan zien.

Letwel, de kans dat er komend jaar een nieuwe iPad en iPhone onthuld gaan worden is natuurlijk 100%. Hoe die er uit gaan zien en wat er precies allemaal (qua specs) in zit blijft pure speculatie.

Enfin, volgens iLounge verschijnt de iPad 3 in maart. Deze zou iets dikker zijn, 0.7mm, dan het huidige model en voorzien worden van een dual-back-lit display met een hogere resolutie. Daarnaast zegt dezelfde (anonieme) bron van iLounge ook dat de iPhone 5 (pas) in de zomer van 2012 op de markt zal verschijnen en dat die er ongeveer zo uit gaat zien als in sommige eerdere geruchten al vermoed werd (zie afbeelding). Een afgeronde (druppelvromige) metalen (waarschijnlijk aluminium) achterzijde en een 4 inch display. De iPhone 5 zou 8 milimeter groter (in de hoogte) zijn dan de iPhone 4(S). Tot slot wist de bron ook nog te melden dat er in 2012 nieuwe MacBook Pro's verschijnen die vooral dunner zullen zijn. We gaan het zien (of niet natuurlijk ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.