Geruchten
02 maart 2011 - Ron Smeets

Nieuwe iPad 2 'kiekjes' en specs gelekt?

Over enkele uren wordt in Californië de nieuwe generate van de iPad officieel onthuld. Daarover lijkt geen twijfel meer te bestaan.

Op de valreep van die introductie doken vandaag nog wat nieuwe 'kiekjes' en specs op van Apple's nieuwe tablet. Natuurlijk zijn dit geruchten en het zal moeten blijken wat er van waar is. De bronnen, een Chinese site (afbeeldingen) en niet meer te vinden 'bestelpagina' van Amazon in Duitsland (specs) voorspelling in ieder geval niet veel goeds.

Maar goed, op de Duitse webwinkel van Amazon zou heel even een bestelpagina voor de iPad 2 online te zien zijn geweest. Daarop was te lezen dat de nieuwe tablet onder andere voorzien zal zijn van een 1.2 GHz dual core processor, een Thunderbolt pport (niet te zien op de afbeeldingen hieronder overigens) en een 9.7 inch display. Dat laatste lijkt logisch.

Dan nog de afbeeldingen uit China. De daarop afgebeelde iPad 2 ziet er in ieder geval beter uit dan de versie die we op eerdere 'gelekte' foto's zagen. Oordeel zelf maar en zoals gezegd, over een paar uurtjes weten we het zeker.

iPad-2-China-Rumor-0203-a iPad-2-China-c iPad-2-China-d iPad-2-China-b iPad-2-China-e iPad-2-China-f

Meer Chinese kiekjes kun je hier zien

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.