Toestellen
24 maart 2014 - Ron Smeets

Nieuwe Huawei smartphone wordt 7 mei in Parijs onthuld

In Barcelona liet Huawei al doorschemeren dat de Chinese fabrikant haar nieuwe high end smartphone pas op een later tijdstip zou onthullen; net als in 2013. Toen werd de Ascend P6 op 18 juni in Londen gepresenteerd. Een toestel dat 6.18 millimeter dun was en dus in de 6 maand op de 18e dag voor het eerst het daglicht zag.

Welnu, tijdens de Nederlanse persmeeting met Huawei in Barcelona riep ik dat de volgende presentatie dan wel ergens in mei zou zijn. Zelf dacht ik aan 23 mei (pure gok) zodat de Chinezen dan hun nieuwe Ascend met een 5.23 inch scherm konden onthullen. Ahum, het is dus 7 mei geworden. De vraag is nu of Huawei die datum weer met een vergelijkbare reden gekozen heeft als vorig jaar. Een Ascend van 5.7 millimeter of met een 5.7 inch scherm?

Op 7 mei wordt het wel duidelijk; tenzij het toestel eerder gaat uitlekken natuurlijk. De uitnodiging van Huawei geeft nog geen teaser of iets dergelijks prijs, maar ook dat zal nog wel komen. Ik ben er in ieder geval bij op 7 mei ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.