Geruchten
17 augustus 2016 - Ron Smeets

Nieuwe Huawei met 'oude' Nexus looks op komst? Dit zou de Mate S2 moeten worden, als de geruchten kloppen

Bij de Chinese TENAA (waarom doet mij dat toch altijd aan volwassen luiers denken? ;)) zijn enkele kiekjes opgedoken van een nieuwe Huawei phablet die qua uiterlijk wel erg veel lijkt op de Nexus 6P (afbeelding hierboven) die de fabrikant vorig jaar voor Google maakte. Waarschijnlijk wordt dit de Mate S2, als de geruchten kloppen.

Er worden ook specs van het toestel genoemd. Zo zou hij een 5.9 inch Full HD display hebben, een octa core Kirin 960 processor met 4GB RAM en 64GB intern geheugen. Aan de achterzijde zit een 16 megapixel camera en voor selfies krijgt hij een 8 megapixel cam. Verder wordt nog gemeld dat de Mate S2 standaard op Android 7.0 Nougat draait.

Zoals gezegd lijkt hij nogal op de Nexus 6P. Dat is vooral te zien aan het kiekje van de achterzijde. Toch ben ik er niet helemaal zeker van of de afbeelding wel helemaal echt is. Bij het uitvergroten, om te zien of deze Huawei ook een 'camerabobbel' heeft (het zwarte deel bovenaan de achterzijde) viel mij op dat het zwarte vlak, en dan met name bij de 'aanhechting' met de antennestrepen links en rechts, er niet heel erg natuurlijk ontworpen uit ziet. Het lijkt wel alsof het er op gephotoshopt is. Zie de uitsnede van de achterzijde hieronder.

Enfin, de tijd zal uitwijzen of de kiekjes van de nieuwe Huawei nu wel of niet echt zijn en of het toestel inderdaad de Mate S2 wordt. Hieronder staan beide afbeeldingen, in volle glorie, zoals de TENAA die online zette.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.