Toestellen
24 oktober 2014 - Ron Smeets

Nieuwe HTC teaser toont een vervormende One (M8) Woensdag presenteert HTC een nieuw toestel; de M8 Eye of gewoon Eye

Woensdag presenteert HTC in New York een nieuw toestel. De geruchten dat dit mogelijk een One M8 variant zal zijn worden steeds sterker. HTC Eye of M8 Eye zijn twee namen die al enkele keren opdoken, al dan niet vergezeld van kiekjes.

De Taiwanese fabrikant heeft nu een nieuwe, geanimeerde, teaser voor het event vrijgegeven. Daarin is een One M8 te zien die een beetje vervormd. Zet je het beeld stil dan wordt nog niet veel meer duidelijk, maar het gebruik van de One M8 zou natuurlijk wel een hint kunnen zijn dat het nieuwe toestel een variant van dat toestel wordt.

Als de geruchten over de twee 13 megapixel camera's (voor- en achterzijde) kloppen, dan zou het wel eens kunnen betekenen dat HTC defintief af stapt van de UltraPixel technologie. Dat is geen groot succes gebleken en alle toestellen die de fabrikant ná de One M8 presenteerde hadden al een andere camera. Over twee dagen weten we het zeker. Even geduld dus nog. De geanimeerde teaser is op Twitter te zien. Hieronder staan twee screenshots uit die animatie. Ow, en de titel van het event, Double Exposure, zou natuurlijk ook zomaar een hint kunnen zijn voor de twee 13 megapixel camera's.

UPDATE (23u18): In de import/export database van het Indiase Zauba is nog een nieuwe naam opgedoken; de HTC Desire Eye (zie afbeelding hieronder). Dat zou dan weer betekenen dat de nieuwe HTC toch een mid range toestel wordt, en geen One M8 variant dus. We zullen dus echt tot woensdag moeten wachten voordat er definitieve duidelijkheid is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.