Geruchten
05 februari 2015 - Ron Smeets

Nieuwe HTC One M9 kiekjes uit China Gouden versie en DotView hoesje te zien

Of ze echt zijn of weer een nieuwe poging van HTC om de het geruchtencircuit op het verkeerde been te zetten is de vraag, maar in China zijn weer enkele nieuwe kiekjes van de vermeende One M9 opgedoken. Behalve een gouden uitvoering en het toestel in een DotView hoes is ook een typische HTC persfoto van het toestel te zien.

Veel meer nieuwe informatie is aan de hand van deze kiekjes niet af te leiden. De grotere, vierkante, camera was op eerdere foto's ook te zien. Hetzelfde geldt voor de bekende (kunststof) antenne naden. De Chinese bron onthult verder ook niets over specs of de komst van een 'Plus' model. Iets waarover onlangs ook al gespeculeerd werd. De enige vraag die de bron zich stelt is of dit al dan niet de One M9 is of de A55, een Desire model waarvan enkele dagen geleden de eerste vermeende specs opdoken.

Dat laatste lijkt onwaarschijnlijk want HTC heeft tot en met de laatste gepresenteerde Desire's (de Eye en 820) bij die serie vastgehouden aan een ronde camera aan de achterzijde. Ja, dat hadden de One M7 en M8 ook, maar inmiddels lijkt het zeer waarschijnlijk dat de Taiwanese fabrikant na twee mislukte pogingen om de UltraPixel (duo) camera tot een succes te maken het nu over een andere boeg gaat gooien voor wat betreft de camera van de nieuwe One. En op een of andere manier lijkt de keuze voor een vierkante camera (natuurlijk alleen een design dingetje) dan logisch. Daarmee zou HTC wel heel duidelijk laten zien dat men een andere keuze gemaakt heeft. Enfin, allemaal speculatie. Eerst maar eens afwachten of deze, en andere, kiekjes al dan niet de uiteindelijke werkelijkheid benaderen.

Op 1 maart, wanneer HTC haar persconferentie geeft tijdens het MWC in Barcelona, zal moeten blijken of we hier inderdaad naar de One M9 gekeken hebben ;)

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.