Geruchten
04 april 2018 - Ron Smeets

Nieuwe HTC 12+ afbeeldingen: geen notch en dubbele dual camera De vraag is of er na amper vijf maanden al heel veel interesse is voor de U11+ opvolger

De HTC U11+ is amper vijf maanden na de onthulling nog volop verkrijgbaar en gaat ook niet bepaald als warme broodjes over de toonbanken, maar de Taiwanese fabrikant zou alweer bijna klaar zijn om de volgende high-end smartphone te onthullen. Geruchten over de HTC U12+ doen al geruime tijd de ronden en het toestel was ook al een aantal keren op (onduidelijke) foto’s te zien, inclusief specs. Nu zijn er nieuwe afbeeldingen die iets meer details tonen. Let wel, ook dit zijn nog onbevestigde geruchten. Volgens de meest recente geruchten wordt de HTC U12+ in mei onthuld en verschijnt hij kort daarna ook in de winkels.

Geen notch en een dubbele dual camera
Op de afbeeldingen hieronder, die vandaag dus online opdoken, is te zien dat de HTC U12+ geen notch, of inham, krijgt. Of hij moet wel heel breed worden – zie de sensor rechts bovenin en de camera’s links - maar dat lijkt dus erg onwaarschijnlijk. Op de tweede foto is duidelijk de dubbele front camera aan de linker bovenzijde te zien. Dat is niet helemaal nieuw want ook de Galaxy A8 van Samsung, de Sony Xperia XA2 en de Honor 9 hebben die. Aan de achterzijde zit de tweede dual camera waarbij opvalt dat de twee lenzen iets verder uit elkaar staan dan gewoonlijk. De flitser zit onder de camera’s en daar weer onder is de vingerafdruk scanner te zien. Qua design lijkt de U12+ die op deze afbeeldingen getoond wordt heel erg veel op zijn directe voorganger, de U11+. Afwachten maar.