Geruchten
04 september 2007 - Ron Smeets

Nieuwe HP iPAQ Smartphones gespot

Dankzij een anonieme tipgever heeft Modaco enkele, ietwat wazige, foto’s ontvangen van twee nieuwe HP iPAQ Smartphones, de 614c (foto hiernaast) en 914c (foto onder).

Mochten deze foto’s echt zijn dan betekent dit in ieder geval dat HP van plan is om de neerwaartse trend in de verkoop van traditionele PDA’s te doorbreken door het uitbrengen van twee Smartphones die meer weg hebben van een HTC of Motorola dan van de bekende HP modellen.

Ik zou bijna zeggen: ‘Het werd hoog tijd HP!’ De vraag is nu natuurlijk of de computergigant niet te laat is met deze move. . .

Enfin, de specs, voor zover uitgelekt, van de 614c en 914c zijn nagenoeg gelijk het grootste verschil zit ‘m in het scherm dat bij de 614 iets groter is omdat het verticaal geplaatst is.

Verder beschikken beide toestellen over Windows Mobile 6 Professional, 3G, HSDPA, WiFi, GPS en een 3 megapixel camera.Gerelateerde links:
Geen Windows Mobile 6 upgrade voor HP PDA's
HP versie van de XDA Atom op komst?
Verkoop van pda’s zakt in
Fujitsu Siemens stopt met PDA's en Navigatie gadgets
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.