Wearables
11 oktober 2016 - Ron Smeets

Nieuwe Honor teasers tonen een waterdichte smartwatch en een tablet Beide toestellen worden op 18 oktober, samen met de Honor 6X, gepresenteerd

Op 18 oktober presenteert Honor niet alleen de 6X smartphone, maar waarschijnlijk wordt dan ook de sluier opgelicht van een nieuw, waterdicht, slim horloge. En er wordt ook al gesproken over een nieuwe tablet. Als dat allemaal klopt, en aangezien het teasers zijn die van de fabrikant zelf komen lijkt dat meer dan aannemelijk, dan heeft het Honor event over een week dus een behoorlijk volle agenda.

Op de teaser afbeelding van de S1 Watch zijn duidelijk waterdruppels te zien. Dat zou dus betekenen dat het slimme Chinese horloge waterdicht, of toch op z'n minst spat-waterbestendig, zal zijn. Over de specs is verder nog niet veel bekend. Gespeculeerd wordt over een 1.4 inch, rond, AMOLED scherm.

Het is wel spannend met welk OS deze smartwatch uitgerust gaat worden. Honor is onderdeel van Huawei en die lieten onlangs nog weten geen Android Wear in toekomstige wearables meer te zullen gebruiken. Als dat Huawei besluit ook voor Honor producten geldt dan wordt dit dus de eerste Tizen smartwatch van de Chinese fabrikant.

Behalve deze smartwatch teaser heeft Honor enkele uren geleden ook nog een afbeelding gepubliceerd waarop de contouren van tablet, gericht op de jongere doelgroepen, te zien zijn. Verder is hierover nog helemaal niets bekend. Afwachten dus maar. Over een week weten we meer, zo niet nagenoeg alles ;)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.