Toestellen
03 november 2014 - Ron Smeets

Nieuwe Honor teaser: 'Wij worden de Uber van de Smartphones' Ultragoedkoop of heel snel verboden?

Over drie dagen wordt in Berlijn het nieuwe toestelmerk Honor gepresenteerd; een spin-off van het Chinese merk Huawei waar Honor tot voor kort een toesteltype was. Sinds begin deze maand worden met regelmaat teasers de wereld in gestuurd. Honor zou voor de moedige smartphone gebruikers bedoeld zijn. Intussen doken nieuwe Honor toestellen op in Azië waarvan op afstand niet helemaal duidelijk was of het nu nog Huawei Honor's waren of toch al de nieuwe modellen van het merk.

Hoe dan ook; de nieuwste teaser voor Honor is een doos waarin het toestel verpakt zit en de mededeling, via DutchCowboys, dat Honor de Uber van de Smartphone wereld zal worden. Mmmh, als ze dan maar niet verboden worden ;)

Nee, serieus, als de Honor toestellen echt zo vernieuwend en revolutionair zijn als ze ons voor de lancering willen doen geloven dan ben ik zeer benieuwd naar wat ze dan anders doen. ik bedoel, er zijn momenteel heel wat uitdagers op de markt actief die aan de poten van Samsung en Apple, de marktleiders, knagen. Uiteindelijk gaat dat ook wel een of twee merken lukken. Zo ging het tussen 1995 en 2010 ook met Nokia en kijk waar die nu staan.

De uitdagers van nu zetten bijna allemaal in op prijs-kwaliteit. Daar kan Honor ook iets mee, maar dat is nauwelijks nog revolutionair te noemen, tenzij ze het voor elkaar krijgen om iPhone 6 en Samsung Galaxy S5 kwaliteit en specs te bieden voor nog veel minder eruo's. Feit is wel dat de gemiddelde prijs van smartphones daalt al een tijdje en dus zullen de marktleiders van nu mee moeten veranderen om niet het Nokia van de jaren '10 te worden. Waarschijnlijk, zo leert de geschiedenis, zullen ze dat niet of te laat doen en wie weet hebben we over een jaar of 6 wel allemaal een Alcatel OneTouch, OnePlus, ZTE of Honor smartphone. Of misschien wel weer een Philips. Wie weet...

Foto via: DutchCowboys (FaceBook)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.