Nieuws
08 februari 2018 - Ron Smeets

Nieuwe hint voor derde Huawei P20 Leica camera Drie \'o-tjes\' zouden kunnen duiden op drie lenzen

Op 27 maart onthult Huawei haar nieuwe P-Series. Hoewel de diverse geruchten het nog niet eens zijn lijkt de kans groot dat P20 de naam van het nieuwe vlaggenschip wordt. Verder wordt ook al weken gespeculeerd over de komst van een derde Leica camera aan de achterzijde. In de officiële uitnodiging voor de persconferentie is de eerste hint van de fabrikant zelf te zien die daar op zou kunnen duiden. 

Zijn de drie 'o-tjes' een subtiele hint?
In de uitnodiging (zie hieronder) voor de persconferentie is een foto van de Eifeltoren te zien. Van links naar rechts wordt die foto met drie cirkels opgeluisterd. Dat zou dus al een hint kunnen zijn voor de drie cameralenzen die de P20 gaat krijgen. In de tekst zijn die drie 'o-tjes' nog eens te zien, in de zin "See mooore with AI". Het feit dat de drie cirkels en o's naast elkaar getoond worden lijkt er ook op te duiden dat mijn triple Leica camera 'concept' afbeelding niet in de buurt van de waarheid zal liggen. Maar goed, dat was dan ook slechts een idee. 

Nieuwe AI processor in Barcelona?
Het is inmiddels dus wel duidelijk dat Huawei de nieuwe P-series niet in Barcelona, tijdens het MWC, gaat presenteren. Zoals ik eerder ook al een schreef is de kans groot dat de Chinese fabrikant tijdens haar persconferentie in Barcelona wel de nieuwe AI processor zal onthullen. Die processor duikt een maand later dan op in de P20 series. Een half jaar geleden heeft Huawei het op exact dezelfde manier gedaan met de onthulling van de eerste Kirin AI processor en, anderhalve maand later, de Mate 10 Pro. Enfin, we gaan het allemaal van dichtbij zien. Op 25 februari in Barcelona en 27 maart in Parijs.