Toestellen
08 november 2013 - Redactie MobileCowboys

Nieuwe high-end smartphone van Sony: de Sony Xperia Z1 [Adv]

Het nieuwe vlaggenschip van Sony voor de komende maanden is de Sony Xperia Z1; dit toestel is een high-end smartphone met een stijlvol design en hij is ook nog eens waterdicht! Belangrijkste kenmerken van de Sony Xperia Z1 zijn de 20-megapixel camera en de IP55/58-certificering waardoor hij stof- en waterbestendig is.

De Sony Xperia Z1 is de opvolger van de Xperia Z. Op het eerste gezicht lijkt er niet heel veel veranderd te zijn, er zijn echter toch behoorlijke veranderingen op te noemen. Allereest de buitenkant van het toestel: zowel de voorkant als de achterkant zijn gemaakt van glas, maar daaromheen zit nu een aluminium rand. De Xperia Z1 beschikt over een Full HD display, het scherm is 5 inch groot. Aan de binnenkant zit de snelste processor van dit moment: dit is een Snapdragon 800, deze quad-core processor heeft vierkernen met een kloksnelheid van 2.2 GHz.

U kunt u digitale camera vanaf nu thuislaten, want de Sony Xperia Z1 heeft aan de achterkant een 20.7-megapixel camera met een Exmor RS sensor. Komt daar bovenop dat het mogelijk is om groothoekopnames te maken vanwege de Sony G Lens. Veel smartphones van Sony zijn waterdicht en stofbestendig, dit zien we ook terug bij de Xperia Z1. De Z1 is voorzien van een IP55- en IP58-certificering, dit betekent dat u de telefoon in water gedurende 30 minuten tot maximaal 1,5 meter diepte kunt houden. Het is dus mogelijk om onder water foto’s te maken want de Xperia Z1 heeft ook nog eens een cameraknop.

U kunt de Sony Xperia Z1 in zwart en wit bestellen bij Belsimpel.nl. De paarse variant is nog niet leverbaar, maar daarvoor kunt u wel een pre-order plaatsen.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl