Nieuws
17 november 2005 - Ron Smeets

Nieuwe GSM's krijgen HotSpot technologie

Tijdens het 3G Congres in Hong Kong waren bijna alle telco's ervan overtuigd dat WiFi enabled GSM's de toekomst hebben.

De koppeling van GSM's aan zogenaamde HotSpots biedt bijzonder interessante voordelen. De relatief lage kosten van WiFi verbindingen en de beschikbaarheid op plaatsen waar reguliere mobiele netwerken 'niet thuis' geven maakt deze hybride oplossing zeer gewild.

In de toekomst bel je met je GSM over het standaard netwerk totdat je toestel kan koppelen aan een HotSpot. Dan schakelt ie over naar een VoIP verbinding en kun je bovendien een stuk voordeliger browsen.

Het gevaar in deze ontwikkeling schuilt met name in de hoek van de netwerk-providers (Vodafone, KPN etc). Ook die zullen zich in de nabije toekomst dus steeds meer gaan toeleggen op het uitrollen van WiFi netwerken om de 'schade' te beperken, zo is de verwachting van de deelnemers aan het 3G Congres.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.