Toestellen
13 december 2005 - Ron Smeets

Nieuwe GPS PDA van Mio

Mio heeft haar nieuwste Pocket Size GPS device gelanceerd op de Europese markt, de A201.

Behalve dat deze pocket-navigator voorzien is van Bluetooth, Windows Mobile 5.0, een 312MHz Intel Bulverde processor en 64Mb RAM, is de draaibare GPS antenne een feature die hem echt onderscheidt van zijn meeste concurrenten. Dit maakt het namenlijk mogelijk om hem dowel rechtopstaand (portrait-mode) als liggend (landscape mode) te gebruiken zonder dat de satelliet ontvangst verslechterd. Dankzij de nieuwste 20 kanaals SirfStar III chipset is de satellietontvangst overigens zowiezo al een stuk beter dan bij de vorige en veel andere modellen.

Voor het PDA deel van deze Mio is de Outlook synchronisatie optie natuurlijk een van de belangrijkste features. Verder beschikt deze Mio ook over een MP3 player, Foto viewer en kun je er mee gamen. Bovendien is ook de kwaliteit van het scherm een heel stuk verbeterd doordat het heel wat minder reflecteert.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.