Geruchten
04 april 2015 - Ron Smeets

Nieuwe, gedetailleerde. kiekjes van de HTC One M9+ opgedoken Toestel lijkt, niet geheel verrassend, op een One M9 met home button

De kans de HTC One M9 een 'Plus' broer krijgt wordt steeds groter. De afgelopen weken zijn al zoveel details en afbeeldingen van dat toestel uitgelekt dat het bijna onmogelijk geworden is dat hij niet bestaat.

Neem bijvoorbeeld de nieuwe kiekjes, vergezeld door diverse specificaties, die deze week in China weer opdoken. Daarop is de vermoedelijke One M9+ in detail te zien. OK, de foto's van de randen zouden ook zomaar van de gewone One M9 kunnen zijn, maar volgens de Chinse bron kijken we hier toch echt naar de 'Plus'. De foto waarop de home button, met ingebouwde vingerafdruk scanner, te zien is 'bewijst' dat.

Goed, uiterlijk lijkt de One M9+ dus heel veel op de One M9. Dat is op zich ook zo gek nog niet. De verschillen die tot nu toe bekend zijn: een 5.2 inch (+0.2) display, de terugkeer van de duo camera aan de achterzijde en de eerder genoemde home button met vingerafdruk scanner.

Natuurlijk, formeel zijn het allemaal nog onbevestigde geruchten, maar toch. Bovendien lekte deze week ook de uitnodiging uit voor een HTC presentatie in China, 8 april. Daarop is een foto te zien van een HTC met home button.

Behalve bovenstaande gedetailleerde kiekjes dook de afgelopen dagen ook nog een foto van het toestel op in de drie bekende HTC kleuren. Daarop is ook weer de al eerder genoemde duo camera te zien.

De specs die tot nu toe bekend zijn, of het vaakst genoemd worden:
- Qualcomm Snapdragon 810 processor (maar er wordt ook gespeculeerd over een 64-bit MediaTek rekenchip)
- 3GB RAM
- 5.2 inch QHD (2560 x1440) display
- Duo Camera met een 20.7 en 2.1 megapixel sensor

Verder zal het toestel natuurlijk nagenoeg dezelfde specs hebben als zijn 'non-plus' broer.

Bron, bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.