Entertainment
21 maart 2005 - Ron Smeets

Nieuwe Gamefone in Engeland al te koop

Vorige week hebben wij hem mogen bewonderen op de CeBIT in Hannover. De Gizmondo die, na de NGage, de strijd aangaat met Nintendo en Sony voor de gunsten van de mobiele gamer. Engeland beleefde deze week de primeur. Voor ca. €300 ligt hij daar inmiddels in de schappen. De rest van Europa volgt de komende weken, zo meldt de BBC. Afgezet tegen de prijs van de nieuwe Nintendo DS (ca. €140) is de Gizmondo een heel stuk duurder, maar daarvoor krijg je dan ook heel wat meer dan alleen een mobiel gameconsole.

Allereerst is het natuurlijk ook een GSM met GPRS en Bluetooth aan boord voor connectivity met diverse diensten en apparaten. Daarnaast beschikt de Gizmondo ook over een mediaplayer aan boord en met de ingebouwdw GPS ontvanger kun je hem ook als navigatiesysteem gebruiken (optioneel).

De reeds genoemde Nintendo DS en Nokia NGage, samen met de eind dit jaar op de markt verschijnende Sony PSP zijn de belangrijkste concurrenten voor de Gizmondo. Het is

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.