Geruchten
22 juli 2015 - Ron Smeets

Nieuwe Galaxy phablets; Note 5 en S6 (Edge) Plus, komen op 13 augustus Koreaanse bronnen melden dat Samsung Apple's nieuwe iPhones 'voor' wil zijn

De geruchten dat Samsung haar nieuwe phablets eerder gaat onthullen dan de afgelopen jaren gebruikelijk was worden steeds sterker. Koreaanse bronnen melden nu dat de fabrikant de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge Plus tijdens een event op 13 augustus in New York aan de wereld zal voorstellen. De belangrijkste reden voor dat besluit heeft te maken met de komst van de nieuwe iPhones (6S en 6S Plus) in september.

Samsung wil Apple dit jaar duidelijk 'voor' blijven en hoopt daarmee meer consumenten over te halen om voor een nieuwe Samsung phablet te kiezen. Dat klinkt logisch, maar ik vraag mij wel af hoeveel profijt Samsung in de praktijk zal hebben van die vier tot zes weken (wanneer de nieuwe phablets ook direct na de onthulling in de winkels liggen).

Opvallend is dat de meest recente geruchten alleen nog spreken over de komst van de Note 5 en de Galaxy S6 Edge Plus. Andere, doorgaans welingelichte, bronnen meldden vorige week namelijk dat Samsung de Note 5 niet in Europa uit zou gaan brengen ten faveure van de Galaxy S6 Plus en de Galaxy S6 Edge Plus. De reden daarvoor zou te maken hebben met het feit dat de Galaxy Note het in Europa minder goed doet dan in andere werelddelen (Azië en het Midden Oosten), en dat Samsung daarom dus gekozen heeft voor het uitbreiden van de Galaxy S6 portfolio met twee phablets. De Koreaanse bronnen maken daar geen melding van, maar in dat land zou de Galaxy Note 5 sowieso ook in de winkels gaan verschijnen.

De komende dagen, en weken, zal er nog wel veel meer gespeculeerd gaan worden over de nieuwe Samsung phablets. Als alles goed gaat weten we 13 augustus meer en als die datum toch niet blijkt te kloppen, dan in ieder geval drie weken later, rond 3 september, tijdens de IFA. Afwachten dus maar.

Overigens dook van de Galaxy Note 5 enkele dagen geleden in Tsjechië nog een vreemd ogend, erg 'vierkant', prototype op (zie foto hierboven). De kans is echter groot dat die afbeelding niet echt is of dat het toestel daarop te zien in een een generieke behuizing die vaker gebruikt wordt door fabrikanten om het echte design te 'verstoppen'.

Bron, Foto

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.