Toestellen
01 december 2005 - Ron Smeets

Nieuwe functies P990 vallen tegen

Dat meldt de Inquirer nadat het een pre-productie prototype van Sony Ericsson's veelbesproken opvolger voor de P910 onder handen heeft kunnen nemen.

Volgens het testpanel liet met name de stabiliteit van het Symbian 9 OS nogal wat te wensen over en men verwacht dat die problemen voor eind januari, als het toestel op de markt zou moeten komen, niet opgelost zullen zijn.

De grootste vernieuwing is de mogelijkheid om gelijktijdig een UMTS en WiFi verbinding te kunnen opbouwen. De multi-tasking funtie van de p990 maakt dat mogelijk. Daarnaast beschikt het toestel over een ARM9 processior die alle PDA functies afhandeld en een separate EMP communicatie processor voor de overige functies. Hierdoor is het ook mogelijk om een WiFi verbinding in stand te houden terwijl het toestel in 'Flight Mode' staat.

De Camphone van de P990 is tevens voorzien van scansoftware voor het inlezen van visitekaartjes, maar dat was een van de applicaties die in de test-versie nog crashte.

Zoals gezegd heeft Sony Ericsson verder weinig nieuwe of innovatieve functies toegevoegd en lijkt men gekozen te hebben voor zekerheid.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.