Toestellen
14 december 2007 - Ron Smeets

Nieuwe foto's van de Meizu M8 iPhone kloon opgedoken

Op een Chinees forum zijn enkele nieuwe foto's opgedoken van de Meizu M8 MiniOne, een van de eerste iPhone klonen die bijna een jaar geleden al voor het eerst gespot werd.

De foto's, mits echt, laten duidelijk zien hoe veel deze Meizu op de iPhone lijkt, van de vorm via het menu tot en met de camera. Kortom, een bijzonder compleet staaltje jatwerk, maar dat konden we ook al uit de eerdere plaatjes en spy-foto's afleiden.

Toch zijn er ook enkele zichtbare verschillen ten opzichte van het origineel van Apple. Zo heeft de Meizu een miniUSB aansluiting aan de zijkant, geen chrome accenten aan de voorzijde en is de achterkant helemaal in 'zilver' uitgevoerd, zonder de zwart plastic onderkant dus.

Intern zal het toestel nog wel meer verschillen van het origineel want ik ga er niet van uit dat Meizu gebruik maakt van het MacOS ;-)

De miniUSB aansluiting

De cameraGerelateerde links:
Meizu's iPhone look-a-like is geen GSM
Indrukwekkende specs Meizu MiniOne: toch een GSM
Meizu MiniOne M8 introductie tijdens de CES
Foto's van de Chinese Meizu M8 iPhone look-a-like
Meer details van de Meizu M8 'iPhone-look-a-like'
Inkoppertje voor de juristen van Apple
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.