Geruchten
02 mei 2014 - Ron Smeets

Nieuwe foto's van de LG G3 gespot

Op 27 mei wordt de LG G3 onder andere in Londen onthuld. Dat de tweede Koreaanse smartphone fabrikant al weer een tijdje op de goede weg zit blijkt wel uit de hoeveelheid geruchten, lekken en andere info die rondom G3 online opduikt.

Vadaag kunnen er weer een paar foto's toegevoegd worden aan de G3 geruchtenstroom. Een Koreaanse bron heeft de witte variant van het toestel voor de camera weten te krijgen en het resultaat online gezet.

Op de foto van de achterzijde is onder andere de nieuwe vormgeving van de lock (aan/uit) en volumeknoppen te zien en een extra 'gat' links naast de camera (rechts zat bij de G2 de flitser). Het lijkt er ook op dat LG de positie van de speakers gaat wijzigen. Bij de G2 zaten die aan de onderzijde. Op het toestel hieronder, ik moet natuurlijk nog een kleine slag om de arm houden omdat het geen officiele foto's zijn, lijkt de speaker linksonder op de achterzijde geplaatst te zijn.

Op de foto van de voorzijde van deze G3 is, als je inzoomt, goed de ultradunne rand rondom het scherm te zien (links). Verder lijkt de rand onder het scherm, waar het LG logo in staat, ook weer wat dunner dan bij zijn voorganger, de G2. 

UPDATE (13u50): Enkele uren later is nog een nieuw kiekje van de achterzijde van het toestel opgedoken. De bron van dee foto bevestigd, voor zover dat kan, ook de meeste specs die de afgelopen weken en maanden al van de LG G3 gelekt waren. Het 5.5 inch QHD scherm (2560 x 1440 pixels) met 534ppi, 13 MP camera, een 3000 mAh accu en dergelijke. Opvallend is wel dat nu gesproken wordt over twee uitvoeringen waarbij niet alleen de opslagcapaciteit verschillend is maar ook het werkgeheugen. Er zij een 16GB model komen met 2GB RAM en een 32GB versie met 3GB RAM. Ik ben benieuwd; 27 mei ga ik het live zien in Londen.

Bron foto 1 en 2 (Koreaans)

Bron foto 3

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.