Geruchten
10 januari 2011 - Ron Smeets

Nieuwe Foto's en specs van de Xperia X10 Mini Pro opvolger

Vlak voor het eind van 2010 doken al een paar kiekjes en specs op van een toestel dat de opvolger van de Xperia X10 Mini Pro zou moeten worden. Echter op die kiekjes was het fysieke, slide out, toetsenbord niet te zien.

Dit weekend zijn twee nieuwe foto's opgedoken, samen met de specs die voor een groot deel ook al aan het vorige gerucht 'kleefden'. Wederom wordt met geen woord gerept over de (code)namen van de nieuwe 'Xperia Minis' zoals ik ze maar even zal noemen.

Ook nu is de bron weer een Chinese site dus het waarheidsgehalte van deze geruchten is moeilijk te controleren. Daarbij moet wel gezegd worden dat de foto's die nu uitgelekt zijn er wel heel erg echt uitzien. Oordeel zelf maar:

Zoals gezegd, de specs die samen met deze foto's opdoken zijn nagenoeg gelijk aan die uit het eerdere gerucht. Alleen de processor zou een op 800MHz 'afgeklokte' Qualcomm MSM 7230 versie worden (en niet een 1GHz model dus). Verder wordt nu ook gesproken over 384MB RAM (in plaats van de 128MB waar de eerste versie van de X10 Mini Pro het mee moest doen). De andere specs zijn een groter display (3 inch in plaats van 2.55 inch) en HVGA resolutie (was QVGA).

SE-X10-MiniPro-Opvolger-b SE-X10-MiniPro-Opvolger-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.