Geruchten
01 februari 2012 - Ron Smeets

Nieuwe foto van de BlackBerry London (met BB10) gelekt

In de geruchtencircuits wordt alom aangenomen dat de BlackBerry London de eerste smartphone van de Canadese farbikant wordt die met het nieuwe BBX OS uitgerust zal worden als hij later dit jaar (vermoedelijk in Q4) op de markt komt.

Het toestel is al een keer gespot. De afgelopen uren is daar een nieuw, duidelijker, en heel ander kiekje bij gekomen. De BlackBerry London ziet er daarop totaal anders uit dan de foto van enkele maanden geleden. Dat was toen namelijk een afbeelding van een BlackBerry die veel weg had van het Porsche Design model, maar dan zonder fysiek toetsenbord.

Op de nieuwe afbeelding staat een toestel dat, wat mij betreft, beter uitziet. Opvallend is de 'slogan' erboven: "London is about changing the game". Dit zou je, met een beetje fantasie, dubbelzinnig kunnen opvatten (de Oympische Spelen, deze zomer (augustus) in de Britse hoofdstad. Zou RIM mogelijk een release rondom dat event plannen (in Q3 dus)? Pure speculatie, maar het schoot wel even door mijn hoofd ;-)

Over de specs, behalve dat het de eerste BB10 toestel zal zijn, wordt verder niet veel meer vermeld in deze nieuwe geruchten. Gesproken wordt over een 1.5GHz dual core processor (TI OMAP5 of Qualcomm). Uiterlijk, als de gelekte afbeelding de juiste verhoudingen weergeeft (en echt is, natuurlijk) lijkt de BlackBerry London een toestel met op z'n minst een 16:9 beeldverhouding, maar hij ziet er zelfs nog iets 'langwerpiger' uit.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.